Meer dan 10 miljoen rozen per jaar

Porcella Rosa, trouwboeketOp een beweegbaar teeltsysteem onder bijna 40.000 m2 glas produceren 325.000 rozenplanten samen meer dan 10 miljoen rozen per jaar.
In de ochtend worden de rozen door de medewerkers geknipt. Met behulp van een inhanglijn en een verwerkingsmachine worden de rozen, binnen 10 minuten na de knip, verwerkt tot een bos met gelijke eigenschappen; zoals lengte, rijpheid en dikte van de steel. De bossen worden op water gezet waarna ze op een kar de koelcel in gaan.

Gewas onderhouden

Na het knippen wordt het gewas onderhouden. Rozenplanten gaan gemiddeld zes jaar mee maar moeten wel goed behandeld worden om dit te halen.
Bestrijding vindt plaats middels spuitstraten waardoor er geen mensen in directe aanraking met bestrijdingsmiddelen komen. Dit is mogelijk omdat het systeem beweegbaar is en de bestrijding ver achter in de kas plaats vindt. Bovendien wordt er zo veel mogelijk gewerkt met natuurlijke vijanden: biologisch bestrijden, waardoor chemische bestrijding in minimale mate voorkomt.

Flora Holland

In de middag worden de karren klaar gemaakt. De rozen worden met gekoeld transport naar diverse vestigingen van Flora Holland gebracht, waaronder Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en de veiling Rhein-Maas in Duitsland.
De volgende dag zullen deze bloemen geveild worden waarna de kopers en exporteurs de bloemen in zowel binnen- en buitenland zullen verspreiden. En zo vinden de rozen hun weg naar vele huiskamers over de gehele wereld.

Porcella Rosa | Benjamin Vermeerweg 2 | 2651 KH Berkel en Rodenrijs
+31 10 5192244 | info@porcellarosa.nl

Quality inspected by IRISS        Sedex member